Fra visjon til virkelighet, offisiell åpning av Salten Salmon
Sak opprinnelig publisert 16.05.19
Et potensiale på 7 000 tonn filet årlig og en visjon om Bodø som fiskeriby. I dag hadde Salten Salmon offisiell åpning av filetfabrikken på Rønvikleira, to år etter at Insula la ned driften i lokalene.
Takker partnere og medarbeidere
Onsdags formiddag åpnet Salten Salmon offisielt dørene til den nye filet-fabrikken på Rønvikleira. John Erik Rønning, Administrerende Direktør, åpnet seremonien med å snakke om prosjektarbeidet de siste to årene, seks uker etter at statsminister Erna Solberg fikk omvisning på fabrikken.
To års arbeid
I 2017 ble det kunngjort at Insula ville legge ned filet -og røykeriproduksjon i Bodø. Geir Wenberg, Administrerende Direktør ved Salten Aqua, var da en av de første initiativtakerne til prosjektet:
- Da det i begynnelsen av 2017 ble klart at Insula ville legge ned sin filet -og røkeriproduksjon i Bodø fikk jeg og Administrerende Direktør Lars Arve Jakobsen i Coop Nordland samme ide: Kan man starte ny filetproduksjon i Bodø? Kan man berge arbeidsplassene og verdiskapingen? Ja, det kan vi, forteller Geir Wenberg.
Skaper arbeidsplasser og verdier
Ordfører Ida Pinnerød fikk æren med å klippe båndet og markere Salten Salmon som formelt åpnet. Med henvisning til Trygve Hoff`s-Jentan på fileten, markerte Ordfører Ida Pinnerød viktigheten av arbeidsplasser som aktivt jobber for å hente inn kompetente mennesker, fra både i og utenfor Bodø. Selv ble John Erik Rønning hentet fra Salmari Trøndelag, men er opprinnelig fra Bodø. Den samme historien finner vi hos Kvalitetssjefen Aleksander L. Pedersen, som ble hentet hjem fra Ås.
Salten Aqua retter en stor takk til alle som har bidratt til at Bodø nå kan videreforedle og filetere egen laks.