Nordic Blu i USA
Nordic Blu Salmon fra Skjerstadfjorden skal selges på restauranter og butikker hos Nord-Amerika`s største Italienske restaurant og butikkjede Eataly.
Tidligere denne måneden ble avtalen ett faktum, den store amerikansk-italienske restaurant og butikkjeden i USA har valgt Nordic Blu Salmon som sin eneste leverandør av laks til sine restauranter og butikker over hele landet inkludert lokasjoner i Boston, New York, Chicago, Las Vegas og Los Angeles.
Familieselskapene Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm eier merkevaren som ble startet opp for ca. ett år siden, vi har arbeidet hardt og satser mye for å lykkes med vår egen merkevare i dette markedet og nå har vi fått det første gjennombruddet sier Geir Wenberg i Wenberg Fiskeoppdrett.
I USA betyr merkevarebygging og historie absolutt alt dersom man skal lykkes, og i det videre arbeidet kommer vi til å ha mye fokus på markedsarbeid som skal styrke merkevarebyggingen og tilliten til laksen fra Skjerstadfjorden forteller Wenberg.
CleanFish
Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm samarbeider tett med selskapet CleanFish som fungerer som selger og distributør i USA. CleansFish er svært anerkjent og arbeider kun med sjømat som kan dokumentere scorer høyest i forhold til bærekraft.
Vi er beæret over at den første nasjonale avtalen for Nordic Blu Salmon er inngått med Eataly, et merke som er respektert over hele verden for kvalitet og autentisitet, sier administrerende direktør i CleanFish Mike Moniz.
Nordic Blu Salmon vil bli nevnt med navn i ferskvarediskene og på restaurantmenyene deres, og er nå den eneste atlantiske laksen butikkene vil tilby.
Vi arbeidet lenge for å finne den mest bærekraftige atlantisk laks som også smakte godt, så vi er glade for å nå offisielt ha en pålitelig partner, uttaler kvalitetssjef for kjøtt og sjømat ved Eataly Nord-Amerika Peter Molinari.
Hos Eataly skal vi gi våre kunder den mest bærekraftige fisken som passer de strengeste retningslinjer og er revidert av tredjepartsbedrifter. Jeg ble veldig glad da jeg kom over Nordic Blu, siden merkevaren overgikk standardene våre forteller la Molinari.
Seafood Watch
Nordic Blu laks, oppdrettet av Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm i Skjerstadfjorden er den første og så langt den eneste atlantiske laks oppdrettet i åpne mærder som er vurdert som “grønn”, best choice, av Monterey Bay Aquarium Seafood Watch-programmet i USA.
Nordic Blu merkevaren er basert på bærekraft «ratingen» vi har oppnå hos Seafood Watch, dette er en anerkjennelse av måten vi gjennomfører produksjonen på og for den gode miljøtilstanden i Skjerstadfjorden.
Dette er Monterey Bay Seafood Watch
Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm sin lakseproduksjon i Skjerstadfjorden ble i 2018 anbefalt som det det beste forbrukervalget i henhold til kriteriene til det anerkjente Monterey Bay Aquarium Seafood Watch® programmet.
Det er produksjonen ved Edelfarm AS, Wenberg fiskeoppdrett AS og Salten Stamfisk som omfattes av evalueringen. Anbefalingen utarbeides etter strenge vitenskapelige kriterier hvor miljøtilstanden i fjorden, og hvor godt oppretterne ivaretar miljømessig bærekraft i driften er avgjørende for resultatet. Dette er den første åpne sjøbaserte produksjon av atlantisk laks i verden som fikk den beste anbefalingen. I tillegg scorer bedriftene i Skjerstadfjorden svært godt da det foreligger gode miljødata over flere år med kunnskapsinnhenting og den samlede miljøpåvirkningen er lav ifølge Seafood Watch standarden. Av 10 hovedkriterier er ni vurdert i beste kategori. Den endelige anbefalingen for laks fra Skjerstadfjorden ble dermed også grønn og beste valg.
Monterey Bay Aquarium Seafood Watch er en uavhengig miljøorganisasjon som jobber for å ivareta havområdene i verden. Gjennom forbrukeranbefalinger og sjømatguider for en lang rekke arter fremmer de bærekraftige fiskerier og akvakulturproduksjon.