Saltenlaks slo an tonen under musikkfestival

Liv og røre ved standen til Saltenlaks! Foto: Salten Aqua

Liv og røre ved standen til Saltenlaks! Foto: Salten Aqua

Sak opprinnelig publisert 18.03.16

Festivaldebuten for Saltenlaks gikk over all forventning. Flere hundre mennesker var innom for en smaksprøve og en glad lakseprat. I tillegg ble det solgt 110 kilo laks.

Saltenlaks var representert under årets festival Folk & Fisk i Glasshuset i Bodø. Staben fra Saltenlaks og Salten Aqua hadde til tider hendene fulle både med laks og informasjon til dem som besøkte standen. -Det er viktig å være representert på matfestivaler av denne typen, sier daglig leder Geir Wenberg i Salten Aqua.

Veldig fornøyd

Torsdag, fredag og lørdag var nykommer Saltenlaks på plass i Glasshuset og både små og store stakk innom for å få en smakebit av den kortreiste og lokalproduserte tradisjonsmaten fra Holstad i Fauske. Einerrøykt laks, Sitronpepperlaks og Skjærgårdslaks var i sortimentet og salgsansvarlig Yvonne Løvgavlen var veldig fornøyd. Følgesvenn var Mimis sennepssaus fra Beiarn.

Faller i smak

Utrolig artig å se hvordan folk reagerer positivt når de får laksen vår i munnen. Egentlig er det vi opplever et lite eventyr. Også det at laksen er lokalprodusert fra rognkorn til ferdig produkt klar for spisebordet fenger kundene, men aller mest hyggelig er det jo at produktene faller i smak, sier Løvgavlen etter å blitt kvitt 110 kilo laks i forbrukerpakninger.

Delikate laksebiter på rekke og rad gikk som varmt hvetebrød under Saltenlaks sin stand under Folk & Fisk i Glasshuset. Selger Yvonne Løvgavlen hadde hendene fulle.

Lokalprodusert mat er populært og smaksprøvene gikk unna på Saltenlaks sin stand under festivalen.

Ansatte i Salten Aqua og Saltenlaks var på plass for å promotere produktene (F.v) Jarle Solemdal, Geir Wenberg, Johan Edvard Andreassen og Yvonne Løvgavlen.

Prisbelønt Sitronpepperlaks, Skjærgårdslaks og vanlig einerrøykt laks hadde følge av Mimis sennepssaus fra VBeiarn. En uslåelig kombinasjon.

Laks også for de minste

Også de yngste fikk sine lakseopplevelser både i Salmon Senter og i Glasshuset under festivalen Folk & Fisk.

Det var eksportselskapet Polar Quality presenterte laksen fra det lille rognkornet til ferdig matfisk og dette innslaget var spesielt spennende for de yngste.

– Se her er fiskebabyene, ropte barna ut da de fant laksen i alle dens livssykluser på is i en isoporkasse. Enklere og mer forståelig kan det ikke gjøres. Her var det rogn, yngel, parr i to størrelser, smolt og til slutt ferdig matfisk.

Det er viktig å kunne vise i praksis hvilke livssykluser laksen går gjennom før den havner på middagsbordet. Og ikke minst er det viktig å få forklart for barna hvor laksen kommer fra.
— Solfrid Henriksen

 

Barna fikk se hvordan laksen utvikler seg fra rogn til matfisk. Et informativt innslag satt i verk av Polar Quality under festivalen Folk & Fisk. Foto: Salten Aqua

Barna fikk se hvordan laksen utvikler seg fra rogn til matfisk. Et informativt innslag satt i verk av Polar Quality under festivalen Folk & Fisk. Foto: Salten Aqua

Previous
Previous

Matfestivaler en viktig arena

Next
Next

Det vil komme flere konsesjoner