Nytt liv for glade lakser på Holstad

Raimond Johansen er fornøyd med at han fortsatt skal filetere laks på Holstad. Her er produksjonssjefen omringet av (f.v) Geir Wenberg, Harald Lorentzen og Elin Pettersen. Foto: Lars Antonsen

Raimond Johansen er fornøyd med at han fortsatt skal filetere laks på Holstad. Her er produksjonssjefen omringet av (f.v) Geir Wenberg, Harald Lorentzen og Elin Pettersen. Foto: Lars Antonsen

Sak opprinnelig publisert 30.04.15

Da arbeidsplassen var truet kom Salten Aqua på banen for å videreføre de prisbelønte produktene og tradisjonene på Bofisk sin avdeling på Holstad i Fauske.

– Det er vi veldig glade for, sier produksjonssjef Raimond Johansen.

Den tradisjonsrike produksjonsavdelingen på Holstad har røykeri, produksjonslokale og tre ansatte. Bofisk vurderte å legge ned eller redusere driften betydelig. Nå blir det ikke slik. Samarbeidet mellom Salten Aqua og Bofisk har nådd nye høyder.


Saltenlaks
Bofisk skal fortsatte eie 34 prosent av selskapet som får navnet Saltenlaks. Salten Aqua blir majoritetseier med 66 prosent.

Salten Aqua og Bofisk har over tid hatt et veldig godt samarbeid. Salten Aqua har tilgang på et marked og et fundament som gjør at de kan klare dette sammen med oss. Og vi legger ikke skjul på at vi ønsker å konsentrere oss om driften i Bodø.
— Harald Lorentzen

Det er en ydmyk og fremtidsrettet Geir Wenberg i Salten Aqua som griper stafettpinnen på oppløpssiden til det som skal bli forbrukerrettede produkter under varemerket Saltenlaks.

Tradisjoner og visjoner
– Vi har stor sans for den jobben som er gjort på Holstad og det er med stolthet vi overtar. Avdelingen besitter et håndverk vi for enhver pris ønsker å videreføre. Markedet har jo allerede sagt sitt og de prisene bedriften har fått for sine røykelaks-produkter, sier sitt. Produksjonen foregår ved hjelp av solide oppskrifter og tradisjonelle salte- og røykeprosesser. Her er det ikke noe juks, sier Wenberg.

Han gleder seg til å ta fatt på jobben. – Vi har et apparat i ryggen og en markedsadgang som gjør at dette så absolutt er liv laga, sier Wenberg.

Fra Rogn til spisebord
Med overtakelsen av avdelingen på Holstad får Salten Aqua oppfylt sin visjon om å håndtere hele verdikjeden i produksjonen fra rogn til spisebord. Driften vil bli videreført med de samme oppskrifter som tidligere. De tre ansatte beholder jobbene sine og bare skiltingen på utsiden av bygget blir endret.

– Vi har hatt et fantastisk forhold til naboer, tidligere eiere og andre omgivelser den tiden vi har drevet her, sier Harald Lorentzen som ikke trekker seg helt ut av Holstad-produksjonen.

Bedriften produserer mellom 60 og 100 tonn årlig.

De ferdige produktene fra røykeriet har slått godt an i markedet. Nå håper den nye eieren Salten Aqua på ny giv under merkevaren Saltenlaks. Foto: Lars Antonsen

De ferdige produktene fra røykeriet har slått godt an i markedet. Nå håper den nye eieren Salten Aqua på ny giv under merkevaren Saltenlaks. Foto: Lars Antonsen

Previous
Previous

Laks til gull og sølv

Next
Next

Får medalje – igjen