Får medalje – igjen

Produsentene og eierne kan igjen vise til gode resultater på sine røykelaks-produkter. Foto: Designia, Lars Antonsen.

Produsentene og eierne kan igjen vise til gode resultater på sine røykelaks-produkter. Foto: Designia, Lars Antonsen.

Sak opprinnelig publisert 05.06.15

Bofisk avdeling på Holstad tar også i år medalje for sine røykelaksprodukter. 

– Nok et bevis på solid kvalitet, sier Geir Wenberg i Salten Aqua som snart overtar.

– For oss er dette en bekreftelse på at vi leverer fra oss førsteklasses råvarer, produksjonsmetoder og produkter som fortsatt er på topp i Norge. Vi vet at Salten Aqua har et bedre system for å kunne videreføre produksjon og ikke minst salg av produktene, sier medeier og butikksjef Elin Perly Pettersen i Bofisk som er stolt av at Holstad igjen har nådd helt til topps i NM i røykte lakseprodukter.

Medaljene deles ut den 20. august under den endelige kåringen under Sjømatmessa i Trondheim i år.

Det blir spennende å se hvilken valør det blir i år. Dette produktet har tidligere tatt gull i NM.
— Elin Perly Pettersen


Flere priser
Første juli i år overtar Salten Aqua avdelingen som til da har tilhørt Bofisk på Holstad i Fauske. Oppdrettskonsernet overtar ikke bare en strømlinjeformet håndtverksprodusjon med tre ansatte, men en avdeling som er kjent for sine kvalitetsprodukter med lokal matvareproduksjon samt heder og ære i nasjonale konkurranser.

-Sitronpepperlaksen smakssettes og behandles etter hemmelig oppskrift og har på nytt slått an blant forbrukerne, konstaterer produksjonssjef Raimond Johansen. Sitronpepperlaksen fra Holstad er nominert blant de tre beste i Norge og får garantert bronsemedalje under årets NM.


Fagjury
Bakgrunnen for kåringen, som er blitt til NM i røykte og gravede lakse- og ørretprodukter, er at Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) har i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag (HIST), avdeling for Matteknologi, gjennomførte i april en bedømning i NM i røkt og gravet laks og ørret 2015. En fagjury bestående av fem personer, vurderte alle produktene og kom frem til fem finaleprodukter for hver klasse; kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse. Finaleproduktene ble i neste omgang bedømt av 24 dommere fra HIST, skriver NSL i en pressemelding.

Stolte produsenter og eiere kan konstatere at det også denne gang blir medalje. (F.v) Raimond Johansen, Elin Perly Pettersen, Geir Wenberg og Harald Lorentzen. Foto: Designia, Lars Antonsen

Stolte produsenter og eiere kan konstatere at det også denne gang blir medalje. (F.v) Raimond Johansen, Elin Perly Pettersen, Geir Wenberg og Harald Lorentzen. Foto: Designia, Lars Antonsen

Previous
Previous

Nytt liv for glade lakser på Holstad

Next
Next

Lover økt aktivitet i ”grønne” fjorder