Slakteri bygd ut for 30 millioner

bilde-1024x620.jpg

Sak opprinnelig publisert 12.03.14

Fiskekroken as har bygd ut for 30 millioner kroner. Det har gitt et lakseslakteri som holder høy standard 10 år fram i tid.

Slakteri bygd ut for 30 millioner

Fiskekroken as har bygd ut for 30 millioner kroner. Det har gitt et lakseslakteri som holder høy standard 10 år fram i tid.
-Utviklingen skjer fort, men jeg føler vi har fått på plass et slakteri for framtiden, sier daglig leder Johan Edvard Andreassen på Sør-Arnøy. Han driver en virksomhet som sysselsetter mange og som er blitt en hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet med 240 fastboende. I det idylliske lokalsamfunnet, dit stadig flere trekker for å etablere fritidsbolig, har Salten Aqua og Fiskekroken sett behovet for å styrke en allerede etablert bedrift.

DSC0031-1024x680.jpg

Nye fasiliteter

Kapasiteten har ikke vokst, men vi har fått en mye mer effektiv drift!
— Johan Edvard Andreassen

Andreassen har vært med på utvidelse av alle deler av slakteriet. Fryselager og kjølelager er utvidet, garderobeanlegg og oppholdsrom/garderober for ansatte er forbedret. Kjølerom er rigget for framtiden og frysekapasiteten er doblet. Kasselageret er tredoblet, forteller Andreassen. Bedriften har også etablert rom og fasiliteter for sjåfører som transporterer fisk til Norge og Europa fra slakteriet i Gildeskål.

Full kontroll
Tidligere har Fiskekroken hatt mottak for torsk og annen hvitfisk samt skalldyr. Dette er nå avviklet til fordel for en mer effektiv lakseproduksjon. Matfiskbedriftene i Salten Aqua  slakter all fisk på Sør-Arnøy.

DSC00031-1024x678.jpg

-Det blir stadig færre enheter av denne sorten. Vi er nå eneste lakseslakteri av denne typen mellom Lovund i Lurøy og Skutvik i Hamarøy, sier Johan Edvard Andreassen. Han vil ikke spå veldig langt inn i framtiden, men ser store muligheter i konsernet Salten Aqua som har til hensikt å kontrollere egen produksjonslinje fra rogn til ferdig slaktet laks fram til forbruker.

40 ansatte
Området bedriften ligger på er asfaltert og til en hver tid ryddig. Det er viktig når man driver matproduksjon i siste ledd.
Bedriften ble etablert i 1991 og godkjent som slakteri i 1993. 40 personer fordelt på 28 årsverk er tilknyttet Fiskeekroken på Sør-Arnøy. Lakseslakteriet har en dagskapasitet på 100 tonn og en frysekapasitet på 40 tonn.

Previous
Previous

Lokal laks til sushi