Sterk vekst hos Salten Salmon AS

Filetfabrikken Salten Salmon AS, lokalisert på Rønvikleira i Bodø. Foto: Salten Aqua AS

Filetfabrikken Salten Salmon AS, lokalisert på Rønvikleira i Bodø. Foto: Salten Aqua AS

Salten Salmon AS har de siste syv månedene løftet fabrikken sin til nye høyder. Selskapets vekst har resultert i en stor økning i antall ansatte. -Dette er gode nyheter for våre aksjonærer, arbeidsstokken og hele byen vår, forteller Robert Johansen, daglig leder hos Salten Salmon AS.

2021 har vært et spennende år for Salten Salmon AS. Etter en utfordrende start har selskapet i løpet av de syv siste månedene nådd nye høyder. Fabrikken på Rønvikleira kan skilte med en omsetning på 44 millioner kroner for perioden januar til juli, og fremtidsutsiktene ser gode ut.

Vi har hatt fullt trykk i fabrikken, og ser for oss at vi skal fortsette den positive utviklingen vi har hatt hittil i år. Dette er selvfølgelig gode nyheter for våre aksjonærer, men også for arbeidsstokken og hele byen vår.
— Robert Johansen, daglig leder hos Salten Salmon.
Robert Johansen er daglig leder hos Salten Salmon AS. Foto: Bodø Nu

Robert Johansen er daglig leder hos Salten Salmon AS. Foto: Bodø Nu

Flere ansettelser og nye fjes

Salten Salmon AS åpnet dørene for første gang i 2019. Ved oppstart hadde bedriften rundt 15 ansatte, men opplyser nå at ved siste lønnskjøring stod det 74 medarbeidere på lønningslisten. I mai søkte bedriften etter flere arbeidere, og etter at søknadsfristen hadde gått ut hadde fabrikken fått over 100 søkere.

Salten Salmon AS i 2019, da de fikk tildelt ASC-sertifiseringen for første gang. Foto: Salten Aqua AS

Salten Salmon AS i 2019, da de fikk tildelt ASC-sertifiseringen for første gang. Foto: Salten Aqua AS

-          Interessen på stillingene vi har lyst ut har vært enorm. Vi tror dette er en god arbeidsplass for mange, og vi gjør vårt for at det ikke skal mangle på arbeid for de som har lyst på det, sier Pettersen.

Kyrre Jacobsen (59) har vært med helt fra starten i 2019, og jobber i dag som forman. Kyrre jobbet først i Max Mat, som la ned driften i 2018. Salten Salmon tok over lokalene, og Kyrre ble en av de første ansatte i selskapet.

I begynnelsen var vi en liten arbeidsstokk på rundt ti personer. Nå kjører vi ofte to skift, og har en mye større arbeidsstokk. Det er veldig positivt, men ikke alltid like lett å dra kjennskap på nye fjes bak ansiktsmaska, forteller Jacobsen, forman hos Salten Salmon.
— Kyrre Jacobsen, forman hos Salten Salmon.
Kyrre Jacobsen synes utviklingen er positiv. Foto: Salten Aqua AS

Kyrre Jacobsen synes utviklingen er positiv. Foto: Salten Aqua AS

Tok ekstra grep i 2021

I likhet med andre bedrifter, var 2020 et krevende år for Salten Salmon. Selskapet gjorde ekstra grep, og gikk fra et underskudd i fjor, til et overskudd hittil i år på 3,4 millioner kroner. Selskapet forventer å fortsette denne utviklingen.

Tommy Pettersen, fabrikksjef hos Salten Salmon AS. Foto: Salten Aqua AS

Tommy Pettersen, fabrikksjef hos Salten Salmon AS. Foto: Salten Aqua AS

-          Løsningen for oss har vært å sette opp produksjonen et helt gir, og være bevisst på hva slags oppdrag vi tar på oss. Økt produksjon krever flere folk på jobb, og vi får utnyttet kapasiteten vår på en bedre måte, forteller Tommy Pettersen, fabrikksjef på Salten Salmon AS.

Salten Salmon tar imot laks fra kunder som ønsker å produsere filet, laksestykker og andre matvarer. Fabrikken fileterer og skjærer fisken for kundene sine, og har hittil i år sendt ut over 2 500 tonn med spiseklar laks fra fabrikken. Dette tilsvarer i overkant av ti millioner måltider. Bedriften har nå to og et halvt år med drift bak seg. Bedriften er en del av Salten Aqua-gruppen, som følger utviklingen tett.

-          Da vi åpnet fabrikken hadde vi en visjon om å bidra til å gjøre Bodø til en sjømatby, og dette er et stort steg i riktig retning. Vi utrolig stolte over hva de har fått til på Salten Salmon, avslutter Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua.  

Fabrikken på Rønvikleira fortsetter produksjonen, og forteller at de ser frem til en travel høst.

Previous
Previous

Offisiell åpning av nye Salten N950 nærmer seg

Next
Next

Thomas Elverum er ansatt som produksjonsleder hos Salten N950