Sammen står vi sterkere

snapshot-salten-salmon-2-1024x576.png

Sak opprinnelig publisert 21.03.20

Hverdagen har endret seg for mange etter COVID-19-utbruddet. Dette gjelder også for Salten Aqua-gruppen, men en ting er uforandret: produksjonen fortsetter og maten skal ut til kundene. Gruppen har forsterket egne rutiner og prosedyrer, og oppfordrer regionen til å stå sterkt samlet.

 

Vektlegger samhold

COVID-19-utbruddet har hatt store konsekvenser for både enkeltpersoner og næringslivet i Salten-regionen. Salten Aqua-gruppen vil fortsette aktive støtteordninger og sponsoravtaler mot kultur og idrett. Vi vil fremdeles benytte lokale tjenesteytere der det er mulig og oppfordrer også andre til å handle lokalt. Jarle Solemdal, viseadministrerende direktør i Salten Aqua, understreker viktigheten av samhold:

Jarle-Solemdal-2-1024x537.jpg
Vi er alle i samme båt og sammen står vi sterkere. Gjennom samhold, opprettholdelse av driften, lokal tilstedeværelse og god dialog med myndighetene skal vi gjøre vårt ytterste for å bidra til at samfunnet rundt oss fungerer på best mulig måte.
— Jarle Solemdal

Produksjonen fortsetter

Mange av selskapene i Salten Aqua- gruppen har i flere år vært hjørnesteinsbedrifter i sine lokalsamfunn. Hver eneste dag sendes det nok laks ut fra slakteriet på Sørarnøy til å mette hele Nord-Norges befolkning. Laksen distribueres lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) bekrefter at det å sikre befolkning tilgang til mat er å anse som en samfunnskritisk funksjon:

Vi må sikre matforsyning til omverden og skal i stor grad fortsette vår matproduksjon i Fauske, Saltdal, Gildeskål og Bodø som før, med høyt fokus på egne rutiner og prosedyrer. Vi har ledig frysekapasitet og dyktige, rutinerte medarbeidere som alltid tenker på hygiene og kvalitet.
— Jarle Solemdal

Egne tiltak

Ved ordinær drift er matsikkerhet og hygiene et av våre viktigste fokusområder. Hele gruppen er underlagt sertifiseringskrav som sikrer forbrukeren trygg mat, men innfører nå ekstra tiltak:

  • Vi har risikovurdert situasjonen og forsterket egne regler og prosedyrer ytterligere, nettopp for å forhindre videre smittespredning, forteller Solemdal.

Et utdrag fra tiltakene:

  • Alle våre anlegg er nå lukket for gjester og besøkende

  • Sjåfører som frakter matvarene nektes adgang, og må vente inne i kjøretøyet utenfor anlegg.

  • For sjøanleggene har vi delt opp arbeidsstokken i team slik at vi sikrer bemanning.

  • Mannskap fra båt nektes adgang og ingen av våre medarbeidere får gå ombord i andres båter, ved for eksempel fôrleveranse

Vi er stolte av våre medarbeidere, som har vist hvor tilpasningsdyktig de er i den krevende situasjonen som vi befinner oss i nå, avslutter Solemdal.

Previous
Previous

Øker produksjonskapasiteten med 6 %