Hypermoderne lakselinje snart klart for produksjon
Sak opprinnelig publisert 12.04.19
Om kort tid er den nye laksefabrikken til Salten Salmon oppe og går. Til å begynne med forventes det at 3500 tonn laks i året skal videreforedles i disse lokalene.
Alt har gått knirkefritt
Salten Salmon har bare noen få maskiner igjen å installere før de kan ta i bruk sin nye fabrikk på Rønvikleira i Bodø.
Kontroll på prosess og kvalitet
Tidligere har videreforedlingen av laksen som nå skal produseres blitt gjort i utlandet og dermed er det store verdier som har gått ut av landet. Rønning regner med å produsere opp til 3500 tonn ferdigvarer de første årene. Men potensialet i fabrikken er på sikt langt høyere.
Automatisert og moderne produksjon
Den 1. april rullet de første maskinene inn i lokalet, og bare to uker senere, skal alt stå ferdig. Det innebærer at fabrikkens 20 ansatte snart skal starte produksjon av laksefilét og laks i biter, ferdig til eksport.
– Dette er siste skrik innen denne type teknologi, så der vi før trengte veldig mange armer, går mye automatisk, sier Rønning.
Det betyr fjerning av skinn og bein skjer i maskineriet. Det vil også bli tatt bilde av hver eneste laksebit som går gjennom prosessen.
– Det er ganske utrolig, men hver eneste bit blir gjennomlyst og registrert. Skulle det bli reklamasjon på et produkt vil vi kunne gå inn å se om det har vært noe feil fra vår side, forteller Rønning.
Det betyr også at kundene ute i verden også kan finne ut når og hvor middagen på tallerkenen har vokst opp.
– Det er jo ganske utrolig hva som er mulig i dag, sier Rønning.
Kontroll på prosess og kvalitet
Tidligere har videreforedlingen av laksen som nå skal produseres blitt gjort i utlandet og dermed er det store verdier som har gått ut av landet. Rønning regner med å produsere opp til 3500 tonn ferdigvarer de første årene. Men potensialet i fabrikken er på sikt langt høyere.
– Vi er jo veldig opptatt å ta over denne delen av næringskjeden. Det å ha kontroll på hele prosessen er viktig for å holde den kvaliteten vi ønsker på en så god råvare, sier Rønning.
Automatisert og moderne produksjon
Den 1. april rullet de første maskinene inn i lokalet, og bare to uker senere, skal alt stå ferdig. Det innebærer at fabrikkens 20 ansatte snart skal starte produksjon av laksefilét og laks i biter, ferdig til eksport.
– Dette er siste skrik innen denne type teknologi, så der vi før trengte veldig mange armer, går mye automatisk, sier Rønning.
Det betyr fjerning av skinn og bein skjer i maskineriet. Det vil også bli tatt bilde av hver eneste laksebit som går gjennom prosessen.
– Det er ganske utrolig, men hver eneste bit blir gjennomlyst og registrert. Skulle det bli reklamasjon på et produkt vil vi kunne gå inn å se om det har vært noe feil fra vår side, forteller Rønning.
Det betyr også at kundene ute i verden også kan finne ut når og hvor middagen på tallerkenen har vokst opp.
– Det er jo ganske utrolig hva som er mulig i dag, sier Rønning.