Fisk, fotball og filetering

Førstkommende fredag arrangerer vi "Fisk, fotball og filetering" på Salmon Center Bodø kl.12.00, som en del av Blå Uke. Arrangementet foregår etter planen innendørs på selve visningssenteret.

Fisk

Vi skal fortelle om hvordan vi har lyktes med videreforedling i Bodø, med egen filetfabrikk på Rønvikleira. Salten Salmon AS omsatte i fjor for over 100 millioner kroner, og er i dag en arbeidsplass for over 100 ansatte. Les mer om fabrikken og utviklingen her.

Fotball

FK Bodø/Glim skal fortelle om Action Now 14-nettverket. Målet med nettverket er å etablere en arena for inspirasjon, samarbeid, utvikling og kommunikasjon med fokus på bærekraft, gjennom å samle aktører fra hele verdikjeden i sjømatnæringen. Nettverket ble formelt lansert i desember 2020, da fiskeriminister Odd-Emil Ingebrigtsen besøkte Aspmyra. Styringsgruppen i nettverket består av Kvarøy Fiskeoppdrett, JMJ Invest, Salten Aqua, BioMar og Sjømat Norge Havbruk Nord. Markus Fodstad fra fotballklubben kommer for å fortelle om arbeidet der de siste årene.

Filetering

Kyrre Jakobsen, en av våre dyltigste filetskjærere, kommer for å demonstrere hvordan laksen fileteres. Arrangementet avsluttes med en fileteringskonkurranse, hvor Runar Berg og Ørjan Berg fra FK Bodø/Glimt skal hamle opp med ferdighetene til Kyrre Jakobsen fra Salten Salmon og Victoria Solbakk fra Wenberg Fiskeoppdrett, som har vunnet fileteringskonkurransen på Salten Mat på Fauske to år på rad.

Previous
Previous

Let`s talk about laks baby

Next
Next

Fisk, Fotball og Filetering