Arrangerer Laksekamp under Blå Uke
Førstkommende torsdag arrangeres det Laksekamp på Aspmyra Stadion, når hjemmelaget tar imot Haugesund FK. 1 000 måltider forberedes før kampen, som spilles midt i Blå Uke. Laksekampen 2021 arrangeres av Salten Aqua og Fotballklubben Bodø/Glimt, som begge håper at kampen bidrar til å skape oppmerksomhet rundt havbruk under Blå Uke i Bodø.
1 000 måltider
Torsdag kl. 18.00 er det duket for Laksekampen 2021, og arrangeres av Fotballklubben Bodø/Glimt og Salten Aqua. Det er forventet 600 personer i publikum, og alle er lovet et velsmakende laksemåltid.
Laksen på torsdag kommer fra fileteringsfabrikken Salten Salmon og Saltenlaks, som begge holder til på Rønvikleira i Bodø. Maten tilberedes av Bryggerikaia, som får oppgaven å tilberede de 1 000 rettene. - Vi tar høyde for sultne gjester på torsdag, men vi har også gjort en avtale med Kirkens Bymisjon om å donere det som blir til overs, forteller Solemdal.
Matretten det er snakk om er en glutenfri «Pokè-bowl», med laksesashimi, spicy agurksalat og sesamfrø. Emballasjen er selvfølgelig nedbrytbar, i tråd med fotballklubbens og selskapets fokus på bærekraft. Laksekampen er den 11. av sitt slag, og er Salten Aqua sitt bidrag som kamppartner når hjemmelaget møter Haugesund. Salten Aqua er en av hovedpartnerne til Bodø/Glimt, i tillegg til å være en av bærekraftsambassadørene gjennom #actionnow14-nettverket.
Blå Uke og fileteringskonkurranse
Laksekampen arrangeres i år på en torsdag, midt i Blå Uke. Salmon Center Bodø og Salten Aqua har flere arrangement under Blå Uke, og har stor tro på tiltaket som en faglig og kulturell feiring av havet.
- KPB har lagt ned en stor innsats for at Blå Uke blir arrangert nå i mai, og vi synes det er naturlig at laksekampen blir arrangert samtidig. Vi håper at Laksekampen bidrar til å skape oppmerksomhet rundt havbruk under Blå Uke i Bodø, forteller Solemdal.
I forkant av laksekampen blir det også arrangert en fileteringskonkurranse. Brødrene Runar Berg og Ørjan Berg stiller samlet mot den mest erfarne filetskjæreren fra Salten Salmon, som av fabrikksjefen omtales som «en verdensmester i sitt fag». Filetkonkurransen arrangeres på Salmon Center i Bodø, på kaia drøye 50 meter fra Glasshuset, tirsdag kl. 15.30.