Oppskrift-Rugchips-med-label_1500px.jpg

Hvordan lage rugchips med posjert egg og Saltenlaks

En meget god smårett full av gode smaker!

Rugchips: 

Du trenger 12 skiver dansk rugbrød, 1 L solsikke, olje og salt.

  • Skivene må skjæres veldig tynt. Friteres på 145 C, og kan eventuelt stekes i ovn.

  • Saltes etter at de er stekt/fritert.

Posjert egg: 

  • Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker.

  • Knekk ett og ett egg i en kopp, og la dem gli ned i vannet.

  • Posjér eggene (dvs. la eggene stivne i vannet) i 3-4 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann med en hullsleiv.

  • Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.

Ikke posjér mer enn fire egg av gangen! 

Anrett posjert egg på rugchipsen, legg over Saltenlaks og lag gjerne et lite snitt i egget. Et godt tips er å ha over litt urteolje og friske urter.

Oppskrift av Andreas Spørck