Oppskrift-Crostine-med-label_1500px.jpg

Hvordan lage crostini med rødløkskrem, urteolje og Saltenlaks

Crostini er herlig tynne og sprø brødskiver ristet gylne i ovnen sammen med olivenolje. Server som forrett eller snacks, og bare fantasien begrenser hva disse kan toppes med!

Crostini:

  • Skjær to rundinger ut av hver brødskive. Eller ti tynne skiver av en bagett, den har perfekt crostini størrelse.

  • Legg skivene på et stekebrett og ta over litt olivenolje.

  • Stek crostiniene midt i ovnen på varmluft 180 °C til de blir gylne, ca. 5 minutter. Dryss fingersalt over. Avkjøl på rist.

Rødløkskrem: 

Bland sammen 1 dl Creme fraiche, 1.5 rødløk, sitron, friske urter, salt og pepper.

Urteolje: 

  • Kjør urter/ruccula,1 dl nøytral matolje, salt og pepper sammen i en stavmikser eller foodprosessor til du får en jevn, fin og grønn olje (bruk urter du liker). 

  • Anrett crostini med rødløkskrem og ha på Saltenlaks og litt urteolje over.

Oppskrift av Andreas Spørck.