Folkefest og fotballfeiring under Laksekamp
«Roadtrip» på lørdag ved Salmon Center Bodø under Salmon Center Bodø Familiedagen, profilering av Laksekampen. Foto: Salten Aqua
Sak opprinnelig publisert 03.09.18
Over 3 000 tilskuere ble servert lakseretter i anledningen årets Laksekamp på Aspmyra Stadion. Dagene før kampen har bestått av forberedelser, egne arrangementer og Roadtrip i Salten-området, og står som et godt eksempel på hvordan Salten Aqua, Fotballklubben Bodø/Glimt og Kobberløpet jobber sammen for å løfte idrett lokalt.
Iherdig innsats og bidrag fra Salten Aqua, Bodø/Glimt, Saltenlaks, Kobberløpet samt Dans Fauske og Løvold AS bidro til å gjøre årets Laksekamp uforglemmelig. I tillegg til en solid 3-1 seier til Bodø/Glimt, ble startskuddet for påmeldingen til Kobberløpet 2019 igangsatt. De første til å melde seg på var Stig-André Berge, Martin Johnsrud Sundby og Ragnhild Haga, etterfulgt av 90 nye påmeldinger dagen etter.’
Roadtrip
Dagene før Laksekampen fikk Rognan, Fauske og Bodø besøk av den rundt 30 meter lange Laksetraileren. Spillere fra Bodø/Glimt, representanter fra Kobberløpet og Saltenlaks bidro alle til å skape god stemning konkurranser og matservering. Blant konkurransene var det én som skilte seg ut, nemlig Lakserodeo. Nåværende registrerte Norgesrekord ble satt i Bodø rett før kampstart av 9 år gamle Oliver Svendsgård, som holdt seg i hele 2 minutter og fire sekunder før han ble kastet av laksen.
Oliver Svendsgård idet han tar Norgesrekorden på 2:04 Foto: David Engmo
Bidrag fra Kobberløpet, Saltenlaks, Løvold AS og Dans Fauske med egen danseoppvisning på balkongen til Laksetraileren gjorde arrangementet før kampstart minneverdig, og Salten Aqua takker alle som deltok.
Laksemenyen
Menyen ble komponert av Bodøværingen Rasmus Johnsen Skoglund, og ble satt sammen med hjelp fra eget kokketeam og spillere fra junior-laget til Bodø/Glimt. Rasmus ble i 2017 kåret til Årets Kokk, og var meget spent på å ta på seg utfordringen. På menyen stod Nudelsalat med Laks Nouc Cham, Potetlefse med Laks og Currysuppe Laks-Tom Kha. Oppskrift på rettene finner du her. For flere spennende oppskrifter anbefaler vi hjemmeside til Saltenlaks.
Yngve Sandvik og Aud Mona Mortensen fikk smakt på laksen. Foto: David Engmo
Salten Aqua ønsker å takke Fotballklubben Bodø/Glimt, Kobberløpet, Salmon Center Bodø, Dans Fauske, Løvold AS og alle frivillige som bidro til at Laksekampen ble den suksessen vi håpet på.