Salten Aqua
  • English website
  • Aktuelt
    • Nyheter
    • Presseklipp
  • Miljø
    • Miljø
    • Sertifisering
      • ASC
      • Global GAP
    • Seafood Watch
  • Om oss
    • Organisasjonskart
    • Datterselskaper
      • Saltenlaks
      • Salten Stamfisk
      • Salmobreed Salten
      • Salten Smolt
      • Salten N950
      • Polar Quality
      • Salten Salmon
      • Salten Fiskeindustri
    • Eierselskaper
      • Edelfarm
      • Wenberg Fiskeoppdrett
      • Gifas
    • Sponsor og bidragsyter
    • Mediesenter
    • Stilling ledig
      • VIL DU VÆRE MED Å UTVIKLE VÅR FREMTIDSRETTEDE HAVBRUKSNÆRING?
    • Generelt om oss
    • Personvernerklæring
    • Video
  • Kontakt
  • English website
  • Aktuelt
    • Nyheter
    • Presseklipp
  • Miljø
    • Miljø
    • Sertifisering
      • ASC
      • Global GAP
    • Seafood Watch
  • Om oss
    • Organisasjonskart
    • Datterselskaper
      • Saltenlaks
      • Salten Stamfisk
      • Salmobreed Salten
      • Salten Smolt
      • Salten N950
      • Polar Quality
      • Salten Salmon
      • Salten Fiskeindustri
    • Eierselskaper
      • Edelfarm
      • Wenberg Fiskeoppdrett
      • Gifas
    • Sponsor og bidragsyter
    • Mediesenter
    • Stilling ledig
      • VIL DU VÆRE MED Å UTVIKLE VÅR FREMTIDSRETTEDE HAVBRUKSNÆRING?
    • Generelt om oss
    • Personvernerklæring
    • Video
  • Kontakt

ASC

ASC sertifisering

Vi sertifiserer nå våre produksjonsenheter i samsvar med Aquaculture Stewardship Council (ASC) standarden, og ønsker å gi forbrukeren det beste av sjømat innen oppdrett på en langsiktig og bærekraftig måte.

ASC er en global standard for miljøsertifisert og ansvarlig havbruk. Gjennom sertifiseringen stilles det strenge krav som skal minimere påvirkningene av virksomheten på miljø og samfunn.

Aquaculture Stewardship Council er en uavhengig ideell organisasjon. ASC ble etablert av WWF og IDH (Dutch Sustainable Trade Initiative) for å administrere globale standarder for ansvarlig havbruk. Standardene er utviklet av Aquaculture Dialogues, som koordineres av WWF. 

I Salten Aqua gruppen er arbeidet med sertifisering et viktig tiltak for økt fokus på bærekraft og åpenhet. Den første lokaliteten Storvika tilhørende Wenberg fiskeoppdrett AS ble sertifisert i desember 2015. Lokalitetene Leivsethamran (Wenberg) og Daumannvika (Edelfarm) ble sertifisert i mai 2016. I januar 2017 ble den siste lokaliteten Øksengård (Edelfarm) godkjent. Dette betyr at all matfiskproduksjon i Skjerstadfjorden nå skjer ved lokaliteter godkjent etter ASC standarden. 

(ASC – DNV 191114)

Les mer om Aquaculture Stewardship Council

For hver enkelt lokalitet publiseres det ukerapporter som inneholder opplysninger om eventuell påvirkning av driften på fugl eller sjøpattedyr samt resultat fra telling av lakselus.  

Storvika

Ny produksjonssyklus startet ved denne lokaliteten i august 2018. Rapport fra produksjonen publiseres fortløpende; 

ASC rapport 2018 – 2020

Siste produksjonsyklus ble avsluttet i mai 2018. Ukerapporter for de siste produksjons syklusene er oppsummert her: 

Storvika ASC weekly final report – 2016-2018 cycle, Wildlife interactions and sea lice.

Storvika ASC weekly final report – 2015-2016 cycle, Wildlife interactions and sea lice.

Leivsethamran

Ny produksjonsyklus startet ved denne lokaliteten i mai 2019. Rapport fra produksjonen publiseres fortløpende;

Leivsethamran ASCweekly report – 2019-2020 Wildlife interactions and sea lice.

 

Siste produksjonsyklus ble avsluttet i oktober 2018. Ukerapporter siste produksjons syklus er oppsummert her:

Leivsethamran ASCweekly final report – 2016-2018 cycle, Wildlife interactions and sea lice.

Leivsethamran ASCweekly final report – 2015-2016 cycle, Wildlife interactions and sea lice.

Daumannvika

Ny produksjonssyklus startet ved denne lokaliteten i august 2017. Rapport fra produksjonen publiseres fortløpende; 

ASC rapport 2018 -2019

Siste produksjonsyklus ble avsluttet i mai 2017. Ukerapport for siste produksjonsyklus er oppsummert her: 

Daumannvik  ASC weekly final report – 2015-2017 cycle, Wildlife interactions and sea lice.

Øksengård

Ny produksjonssyklus startet ved denne lokaliteten i april 2018. Rapport fra produksjonen publiseres fortløpende; 

ASC rapport 2018 -2019

Siste produksjonsyklus ble avsluttet i desember 2017. Ukerapport for siste produksjonsyklus er oppsummert her: 

Øksengård ASCweekly final report – 2016-2017 cycle, Wildlife interactions and sea lice.

Nyheter fra oss

  • Alle
  • Edelfarm
  • GIFAS
  • Polar Quality
  • Salmobreed Salten
  • Salten Aqua
  • Salten Fiskeindustri
  • Salten N950
  • Salten Salmon
  • Salten Smolt
  • Salten Stamfisk
  • Saltenlaks
  • Wenberg Fiskeoppdrett

Arkiv

  • November 2019
  • October 2019
  • September 2019
  • August 2019
  • July 2019
  • June 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • March 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • June 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014
  • March 2014

Salten Aqua AS

  • Straumøyrveien 28
  • 8211 Fauske

Nyheter

  • Eksklusiv Amerikansk restaurantkjede valgte laks fra Skjerstadfjorden
  • Nei til OceanTECH fra fiskeridirektoratet: Beslutningen gir oss inspirasjon til å jobbe beinhardt for at vi skal lykkes til slutt.
  • Fiskeri og sjømat-ministeren besøkte Salmobreed Salten

© Copyright / Salten Aqua AS / design by BAARD

Vår nettside bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies.
LUKK
les mer